ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Orwak Hellas - Κερδοφόρα και αποτελεσματική διαχείριση αποβλήτων
Δημοσιεύθηκε από ORWAK σε Ελλάδα · 8 Μάϊος 2023
ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΕ ΑΞΙΑ


Η BlueCycle είναι μια ελληνική εταιρεία που μετατρέπει αλιευτικά δίχτυα σε πρώτες ύλες για τρισδιάστατους εκτυπωτές. Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της θάλασσας και των ακτών από το πλαστικό και ταυτόχρονα για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και κερδοφόρας λύσης για αυτό. Η BlueCycle χρησιμοποιεί μια πρέσα Orwak μεγάλης χωρητικότητας για να συμπιέσει τα δίχτυα αλιείας σε πυκνές μπάλες που μπορούν να αποθηκευτούν και να διακινηθούν εύκολα.

Η BlueCycle είναι μια επιχείρηση τόσο της μπλε όσο και της κυκλικής οικονομίας με στόχο την επαναχρησιμοποίηση των θαλάσσιων πλαστικών αποβλήτων που παράγονται από τη ναυτιλία και τις αλιευτικές δραστηριότητες. Στόχος είναι η δημιουργία νέων, υψηλής ποιότητας υλικών για την παραγωγή χρήσιμων αντικειμένων και η προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης του προβλήματος των θαλάσσιων αποβλήτων.

"GHOST NETS" ΣΥΝΙΣΤΟΎΝ ΜΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΑΠΕΙΛΉ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΆΣΣΙΑ ΖΩΉ ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ
Τα δίχτυα αλιείας κατασκευάζονται από διάφορα είδη πλαστικού, αλλά δυστυχώς συχνά βρίσκονται πεταμένα στη θάλασσα, τα λεγόμενα "δίχτυα-φάντασμα", και αυτό αποτελεί μεγάλη απειλή για τη θαλάσσια ζωή και το θαλάσσιο οικοσύστημα παγκοσμίως. Οι αλιείς συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο με τη συνεργασία τους στον καθαρισμό των ακτών και της θάλασσας, ενώ και άλλες δράσεις συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων είναι επίσης σημαντικές για την επιτυχία του έργου.

Η ΠΡΈΣΑ ORWAK ΣΥΜΠΙΈΖΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΆ ΔΊΧΤΥΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΓΉ ΔΕΜΆΤΙΑ
Το εργαστήριο της BlueCycle στον Πειραιά είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Ελλάδα για την επεξεργασία και ανακύκλωση πλαστικού εξοπλισμού που προέρχεται από την αλιεία και τη ναυτιλία. Η BlueCycle χρειαζόταν μια αποτελεσματική λύση για τη συμπίεση των μεγάλων όγκων των συλλεγόμενων αλιευτικών διχτυών και η Alpe-Tech, o Έλληνας αντιπρόσωπος της Orwak, τους συνέστησε και τους προμήθευσε έναν δεματοποιητή Orwak Power. Το μοντέλο 3325 έχει το κατάλληλο μέγεθος και χωρητικότητα και η κανονική περιστρεφόμενη πόρτα είναι χρήσιμη κατά τη φόρτωση του δεματοποιητή με ογκώδη δίχτυα αλιείας.

Bookmark and Share

Ακόμη δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.
0
0
0
0
0
All copyright Reserved Karena Mon IKE 2023
Επιστροφή στο περιεχόμενο