Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ORWAK ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ORWAK ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ

Orwak Hellas - Κερδοφόρα και αποτελεσματική διαχείριση αποβλήτων
Δημοσιεύθηκε από ORWAK σε Ελλάδα · 23 Νοέμβριος 2020
Tags: ανακύκλωσηΚάσοςΑιγαίομεταφοράανακυκλώσιμων
Ο δεματοποιητής πολλαπλών θαλάμων 9020S της Orwak συμπιέζει και δεματοποιεί αποτελεσματικά όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά στο μικρό ελληνικό νησί της Κάσου στο Αιγαίο Πέλαγος και παρέχει έτσι σημαντική μείωση του κόστους μεταφοράς για τις αποστολές προς την ηπειρωτική χώρα.

ΤΟ ΝΟΤΙΌΤΕΡΟ ΝΗΣΊ ΤΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ ΠΕΛΆΓΟΥΣ
Η Κάσος, που βρίσκεται δίπλα στην Κρήτη στην Ελλάδα, είναι το νοτιότερο νησί του Αιγαίου Πελάγους. Το βραχώδες νησί με τα γραφικά, ασβεστωμένα σπίτια έχει μια αρχαία ιστορία και προσελκύει ταξιδιώτες κάθε εποχή. Η ακτογραμμή της είναι 59 χιλιόμετρα και ο πληθυσμός στα πέντε χωριά του νησιού ανέρχεται σε λιγότερους από 1100 ανθρώπους. Οι βάρκες και οι θάλασσα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας και οι περισσότερες μεταφορές από και προς το νησί περνούν από το κεντρικό λιμάνι.

ΒΙΏΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΉΤΩΝ
Τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα χωριά συλλέγονται σε κάδους ανακύκλωσης. Στη συνέχεια διαχωρίζονται από την KASSIOS ΚΟΙΝΟΣΕΠ, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της βιώσιμης διαχείρισης και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο νησί. Τα ανακυκλώσιμα υλικά μεταφέρονται από την Κάσο με το τακτικό δρομολόγιο του πλοίου στην Αθήνα για περαιτέρω επεξεργασία. Προφανώς, η μείωση του όγκου είναι σημαντική και αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, όταν όλες οι μεταφορές πρέπει να γίνονται με πλοίο.

ΔΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΈΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΛΟΊΟ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ
Για το σκοπό αυτό, η ALPE-TECH - ο διανομέας της Orwak στην Ελλάδα - παρέδωσε τη πρέσα πολλών θαλάμων Orwak 9020S. Η KASSIOS S.C.E. και ο δήμος Κάσου τη χρησιμοποιούν για την αποτελεσματική συμπίεση και δεματοποίηση χαρτιού, χαρτονιού, πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών. Είναι πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και ο δεματοποιητής Orwak 9020S έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά του νησιού! Η μείωση του όγκου αυτών των υλικών, όταν συμπιέζονται σε πυκνές μπάλες, είναι σημαντική και κάνει μεγάλη διαφορά στη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης αποβλήτων για το μικρό νησί.

ΙΔΑΝΙΚΉ ΓΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Οι πολλαπλοί θάλαμοι διευκολύνουν τη διαλογή και τη συμπίεση διαφορετικών τύπων υλικών και αποτελούν ιδανική λύση για μια νησιωτική κοινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα άλλο ελληνικό νησί, η Γαύδος, απέκτησε πρόσφατα από την ALPE-TECH τη βαρέως τύπου πρέσα πολλαπλών θαλάμων Orwak 5070-HDC. Είναι ευέλικτη για πολλούς τομείς εφαρμογής και πλέον ασχολείται με όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά του νησιού.

Bookmark and Share

Ακόμη δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.
0
0
0
0
0
All copyright Reserved Karena Mon IKE 2023
Επιστροφή στο περιεχόμενο